Ο άσπρος βασιλιάς στη φαρέτρα των Αλωάδων και μια Αμαζόνα στη Στρογγύλη

Η προαναγγλεθείσα άφιξη μιας Αμαζόνας στη νήσο της Νάξου δεν είναι διόλου τυχαία υπόθεση. Η καθυστερημένη, αιφνίδια ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της Θράκης, και δη της Αλεξανδρούπολης, δεν είναι επίσης διόλου τυχαία επιλογή. Δεν χωρά αμφιβολία ότι και τα δύο γεγονότα αποτελούν συνιστώσες του ίδιου σχεδίου.

Διάγουμε χρόνους που οι επιστήμες αξιώνουν να μεταβάλουν καθολικά την θέαση για τον κόσμο, και ο άσπρος βασιλιάς προβάλλεται ως ο ενδεχόμενος καταλυτικός μεταρρυθμιστής.

Αυτό που πρωτίστως και οι πέτρες γνωρίζουν είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάξει η θέαση του κόσμου, πολλώ δε μάλλον να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, αν δεν ανατραπεί αμετάκλητα ο ελληνικός κόσμος. Κι ένας κόσμος που δεν ανατρέπεται επιχειρησιακά δεν αφήνει περιθώρια για τίποτε άλλο παρά μόνο για μια φενάκη ανατροπής του.

Ακόμα όμως και μία φενάκη είναι υποχρεωμένη να περάσει από μιαν ορισμένη οδό και διαδρομή, προκειμένου να παραχαράξει αρχέτυπα και να εγκαταστήσει κίβδηλα δικά της στοιχεία σε θεμελιώδεις κοσμικούς συμβολισμούς, που εμπεριέχονται τόσο στο Μύθο όσο και στο ιστορημένο μεγαλείο της ανθρώπινης διάνοιας και πράξης.

Ο Διόνυσος, ο Δημόκριτος, η Άρτεμις, και πολλοί-πολλοί άλλοι χρειάζεται να ξεπεραστούν, είτε δια της πλαγίας είτε δια της υποκαταστάσεώς τους, με ανδρείκελα-σύμβολα. Χωράει, λοιπόν, πολύς ελληνικός κόσμος μεταξύ καβουρμά Αλεξανδρούπολης και γραβιέρας Νάξου.

Η λεγόμενη «ανθρωπότητα» -στην οποία ομνύουν όλοι οι διαχειριστές της- έχει τεθεί σε διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης ώστε να εισέλθει, κατά τις διακηρύξεις των επαϊόντων της πολιτικής και των επιστημών, σε μια νέα βασιλεία βιώσιμης μετανθρωπιστικής κατάστασης. Εγγυήσεις βέβαια για αυτό δεν δίδονται, ούτε καν ενδείξεις, παρά μόνο επιδεικτικά μικροτεχνολογήματα.

Αντιθέτως, αυτό που είναι ορατό, και που οι διαχειριστές της «ανθρωπότητας» κάνουν το παν ώστε να γίνει ορατό από όλους, είναι το φάντασμα του άσπρου βασιλιά. Η μέθοδος, με την οποία υλοποιείται επιχειρησιακά η εκτέλεση της φενάκης, ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε μια ζοφερή συνθήκη, κατά την οποίαν η εμφάνιση του άσπρου βασιλιά θα είναι πολλαπλή και σε πλανητικό επίπεδο.

Ναι, μια τέτοια συνθήκη εξαφανίζει σε κοσμικό επίπεδο τα πάντα, μαζί και τις ανεξίτηλες εγγραφές του ελληνικού κόσμου. Ο ευσεβής πόθος επιτυγχάνεται, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι αργά ή γρήγορα θα εκκινήσει ένας άλλος, κατά παραγγελία κόσμος.

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: