Ανάμεσα στ’ Άστρα

Ποιος έβαλε τ’ άλογα στο Στερέωμα; Ποιος έφερε τον ίππο στ’ Άστρα;

Τα άλογα κοιτούν ανάμεσα στ’ Άστρα. Οι άνθρωποι βλέπουν κάτω απ’ τ’ Άστρα. Κι όμως, τα άλογα υπηρέτησαν τους ανθρώπους στη μίζερη κίνησή τους και στην κοντόφθαλμη θέασή τους. Κάποτε τα πράγματα ήσαν αλλιώς, όταν τα άλογα έβγαζαν φτερά, όταν μιλούσαν, όταν μοιράζονταν το ίδιο κορμί με τον άνθρωπο.

Ζήλεψαν οι άνθρωποι την προίκα των αλόγων, κι έκτοτε επέβαλαν το καθεστώς των παρωπίδων. Έτσι συντελέστηκε η μετάβαση στη χωμάτινη συνείδηση. Όργωμα, άλεσμα, ιπποδρομίες, καταναγκαστικοί πόλεμοι κάτω απ’ τ’ Άστρα. Το σκάψιμο στη γη γίνεται με λύσσα αλλά και με φόβο, μην τυχόν κι η ιπποδύναμη συντρίψει τα ανθρώπινα μυαλά και σύρει ξανά τη Γη ανάμεσα στ’ Άστρα.

Ο ίππος ήταν από πάντα επίφοβος. Την ουράνια φύση του προδίδει όχι μόνον η δύναμη, αλλά και η ομορφιά του. Ζωγράφοι, ποιητές, ημίθεοι, μα και θεοί, τον ίππο δεν τον θέλουν καταγής. Άλλη είναι η θέση-θέαση κάτω από κι άλλη ανάμεσα στ’ Άστρα.

Πολλά Κλειδιά μοιράστηκαν στη Γη από παραχαράκτες. Ψεύτικοι φύλακες, άγονα περάσματα, κάλπικοι θησαυροί κάτω απ’ τ’ Άστρα. Οι αυθεντικές Κλειδαριές βρίσκονται ανάμεσα στ’ Άστρα. Και τ’ άλογα, ως μυθικοί αστροναύτες, γνωρίζουν περισσότερα απ’ τους ανθρώπους για το ξεκλείδωμα των Μυστηρίων του Στερεώματος. Αλλά, …αρκετά έδωσαν στους ανθρώπους.

Λαβύρινθος 08.08.2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: