Αποσύνθεση Αναδρομικής Ισχύος

Όταν η φωνή μου θα είναι πλέον οπτικό φαινόμενο μέσα σε ένα κλειστό κουτί, βολοδέρνοντας στους τοίχους του σαν έρημη Ηχώ, αποσυνάγωγη και αταίριαστη, σε εκείνο το χρονικό σημείο θα τοποθετηθεί η έναρξη του πιο σκοτεινού κι αλλόκοτου πολέμου που έχει ξεσπάσει ποτέ. Κόσμος και Πολιτισμός περνάνε στο Λίμπο. Έμψυχοι άνθρωποι στην Όχθη της Αβύσσου καλούνται να αναμετρηθούν με το οντολογικό βάραθρο, τον Ψυχοφάγο, σα το Διγενή στα Μαρμαρένια Αλώνια. Οι άψυχοι, οι ολιγόψυχοι άνθρωποι είναι ήδη κονιορτός, φθηνή και άφθονη τροφή για τους αποσυνθέτες. Από το στομάχι του πρησμένου σκουληκιού της μάνας του της μύγας κατευθείαν στην Ανυπαρξία. Περιττώματα χαρτοσημασμένα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναγνωριστικό έγγραφο του Αιώνα “των Φώτων”, της μαζικής δημοκρατίας… Άκρως απαραίτητες οι μύγες στα σκατά που κάλυψαν τον τόπο. Σκαταίωνας.

Πολλές συλλογικές ψυχές κι εγρηγορότα θα γίνουν παρανάλωμα. Ανθρώπινες συλλογικότητες, όλων των ειδών, θα σβήνονται σαν με σφουγγάρι από το μαυροπίνακα. Όχι, δεν βρίσκεται στην Ένωση η Ισχύς! Η Ένωση είναι το χαλί που σκουπίζει τα παπούτσια της η Ισχύς όταν χτυπάει την πόρτα της Ιστορίας. Δεν βρίσκεται σε διακηρυγμένες προσωπικές αλήθειες η δύναμη! Εκεί υπάρχει μόνον οίκτος που δεν συμφέρει ούτε έχει αντίκρυσμα, συμφέρον που δεν κομίζει πλεόνασμα στην εκλεπτυσμένη Στρατηγική Περάσματος. Σε αυτόν τον αλλόκοτο πόλεμο δεν υπάρχει έλεος. Ούτε προσωρινή ειρήνη.

Υπάρχει Αλήθεια έξω από τα πρόσωπα, πρόσωπα υπό την έννοια του νόμου. Αλήθεια που μόνον κακόφημα στοιχειά και κάτι περιθωριακοί, φοβιστεροί τύποι αποτολμούν να ψηλαφίσουν. Δαίμονες κι άγγελοι μαζί! Όσοι παραιτήθηκαν οριστικά από διακηρύξεις αληθείας, ρισκάρουν την ψυχή τους. Έχουν εκπαιδευτεί να κοιτούν κατάματα το βάραθρο, ενίοτε το προκαλούν. Και η ψυχή δεν είναι δεδομένη. Χάνεται, όπως χάνεται μια ζωή, ένα μέλος. Έχουν όμως στρατηγικό όπλο, μπορούν να τηλεμεταφέρονται στις τοποθεσίες ενδιαφέροντος. Ο Αρχαίος Παρατηρητής θα βρίσκεται κι αυτός εκεί για να παίξει ξανά στο Γύρισμα. Αν και όχι άτρωτος, είναι πολύ έμπειρος μαχητής. Πέρασε ήδη μέσα από τη Ρωγμή, και υπάρχουν αυτόπτες. Το πλήρωμα της Πολιτείας των ανθρώπων ωρίμασε μαζικά και δεν επαρκεί το χώμα. Διαρροή δυσωδίας στο Χρόνο, αναδρομική αποσύνθεση.

Έχουν όλων των ειδών τα ζώα ψυχή; Τη συντριπτική πλειονότητα της ανθρωπότητας δεν την απασχόλησε ποτέ το ερώτημα. Ή δεν τόλμησε να στοχαστεί πάνω σε αυτό διότι της προκαλούσε βαριά δυσπεψία. Νομοτελειακά, πλέον, η ανθρωπότητα εισήλθε στο Σκαταίωνα. Το βασιλικό στέμμα περνάει στο πιο στυγνό και ακάματο ζωικό είδος, στις μύγες. Τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά αν οι άνθρωποι δεν είχαν περιορίσει την Εκκλησία στο είδος τους. Η πρωταρχική Εκκλησία, η Εκκλησία των Ζώων, σκόπιμα παραμερίστηκε, κι αυτό έχει τις συνέπειές του.

Comments are closed.

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: